MED

IN MEDENE DOBROTE


Med že od nekdaj velja za čudež narave. Pravijo mu tudi »tekoče zlato«. Je naravno živilo, ki ga pridelujejo medonosne čebele (Apis mellifera) iz nektarja ali rastlinske mane. Ozemlje Slovenije je izvirno območje kranjice, imenovane tudi kranjska sivka (Apis mellifera carnica), sicer pasme medonosne čebele (Apis mellifera).

Nektar ali medičina je sladek sok, izloček cvetov večine cvetnic, ki jih oprašujejo žuželke. Sestavljen je pretežno iz vode in sladkorjev, med katerimi prevladujejo glukoza, fruktoza in saharoza. Med je zelo cenjen zaradi znanstveno dokazane kakovosti in mnogih odličnosti, ki dobro vplivajo na človeški organizem in nasploh na zdravje. Vsebuje veliko vitaminov in mineralov, hkrati pa pomirja in vrača telesu energijo, z medom krepimo imunski sistem, pomaga pri urejanju prebave.

V Sloveniji so razmere za čebelarjenje ugodne, saj čebelarjem rastlinska pestrost omogoča pridobivanje različnih vrst medu. Najpogostejše vrste medu v Sloveniji so akacijev, cvetlični, lipov, kostanjev, smrekov, hojev in gozdni med. Vse te vrste so vključene tudi v blagovno znamko Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo.

V čebelarstvu Šibila prisegamo na domačnost, na blagovno znamko Slovenski med in ponosni smo, da naši medeni okusi prihajajo iz medene oaze – žlahtnih Haloz. Vabljeni, da jih okusite!

 

MEDENI PRODAJNI KOTIČEK


Na domačiji v Tržcu je naš medeni prodajni kotiček, v katerem kupci laže izbirajo medene dobrote in jih tudi pokusijo. Kotiček je vedno dobro založen z različnimi vrstami medu in številnimi drugimi medenimi proizvodi, v katerih se skriva tudi dragocen košček zdravja.

Za posebne priložnosti smo pripravili različne medene darilne pakete, saj verjamemo, da je med lahko tudi lepo darilo prijateljem in poslovnim partnerjem.

parallax background

Naj medi!

PRIZNANJA IN NAGRADE

Ponosni smo na vsa prejeta priznanja in nagrade, ki smo jih prejeli na raznih ocenjevanjih in sejmih doma in v tujini.

Ponosni smo na priznanja in pohvale, ki smo jih prejeli v domačem okolju, v Občini Videm. V vsem tem se odražajo naše skrbno delo, naš trud in naša velika želja, da ostajamo predani svojemu poslanstvu, da delamo dobro, kakovostno, kar nas zavezuje tudi za prihodnost. Še posebej dragoceno pa je zlato priznanje za medeno vino, ki smo ga prejeli na mednarodnem ocenjevanju vin v New Yorku leta 2020.